ljubavne poruke

Ljubav

Generalna — Autor ivanaepo1908 @ 02:17
... Ako bih sada trebalo da ispricam svoj zivot!
Mogla bih to da ucinim tako da ostavim utisak  nezavisne, hrabre i srecne devojke, ali to bi bilo daleko od istine, jer mi je zabranjeno da pomenem jednu rec koja je vaznija od mojih glupih avantura!!!
Ljubav ... 
Citavog svog zivota shvatala sam ljubav kao vrstu dobrovoljnog ropstva. To je laz! Sloboda moze da postoji i onda kad je prisutna ljubav. Onaj ko se oseca slobodnim taj voli celim bicem. A, ko voli celim bicem, taj se oseca slobodnim. Upravo zbog toga, uprkos svemu sto mogu da iskusim, ucinim, osetim, otkrijem nista nema smisla. Jedino zelim da vreme brze prolazi, kako bih mogla da se posvetim traganju za samom sobom, a to znaci za osobom koja ce biti iskrena. Ma o kakvim glupostima ja govorim???
 U ljubavi niko nikog ne moze povrediti. Svako od nas je odgovoran za ono sto oseca i ne mozemo svakog kriviti za to! Danas sam sigurna da niko nikog ne gubi, jer niko nikog ne poseduje. To je istinsko iskustvo slobode:  Imati najvazniju stvar na svetu, a ne posedovati je!
Ljubavna strast dovodi ljude u stanje kad gube svoj dusevni mir. Mnogi se uplase kad se ona pojavi, jer unistava sve sto ste do sad gradili, a niko ne voli da vidi svoj svet u rusevinama. Zato mnogi uspevaju da se suprostavetoj pretnji. Dok drugi postupaju potpuno drugacije! Predajuci se bez razmisljanja, nadajuci se da ce im to resiti sve probleme. Prepustaju sve odgovornosti za vlastitu srecu, ili ili jos se slepo prepustiti! Koja je od ove dve mogucnosti manje destruktivna? Ne znam!

Powered by blog.rs